Over ons

Departement Computerwetenschappen

Het Departement Computerwetenschappen verricht innovatief en internationaal  gerenommeerd onderzoek en verzorgt academisch onderwijs binnen de gebieden informatica, computerwetenschappen, artificiële intelligentie, wiskundige ingenieurstechnieken, digital humanities, en educatie.

De onderzoekers van dit departement zijn verspreid over acht locaties in Vlaanderen in vijf onderzoekseenheden, met het zwaartepunt in Leuven op Campus Arenberg. Ze bestuderen methodes en ontwikkelen tools, waaronder ook numerieke berekeningen, om betrouwbare software-systemen te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden. Het departement is tevens de bakermat van vele spin-off bedrijven.

Met meer dan 50 professoren, 300 onderzoekers, en meer dan 2000 bachelor en master studenten, is Computerwetenschappen een vooraanstaand internationaal onderzoeks- en onderwijsdepartement.

Het Departement Computerwetenschappen maakt deel uit van de Groep Wetenschap & Technologie van de KU Leuven, en verzorgt opleidingen van de faculteiten Ingenieurswetenschappen, Industriële Ingenieurswetenschappen en Wetenschappen.

Ontdek het Departement Computerwetenschappen

Bekijk onze video voor een glimp van het Departement Computerwetenschappen: ons onderzoek en diens toepassingen, en de mensen die dat allemaal mogelijk maken. Want computers zijn veel meer dan hardware. En er is geen artificiële intelligentie zonder menselijke verbeelding.

 

Departementsvoorzitter

Prof. Stefan Vandewalle

 

Departementaal beheerder

Lieve Geerts

 

Contact en adresgegevens

Departement Computerwetenschappen
Celestijnenlaan 200A - bus 2402
3001 LEUVEN, België

call  +32 16 32 77 00 | local_printshop  +32 16 32 79 96
mail   e-mail
group   organigram
directions   routebeschrijving
accessible_forward  KU Leuven Access Guide

Het onthaal is geopend van maandag tot vrijdag van 8u30-12u30 en 13u-16u30.

Extra informatie

Organigram Geschiedenis Partners